POZIV
Za seminar/radionicu Kinesio Taping metode

KMT kratka objava

U suradnji s Inel d.o.o. Maglaj, UFFBiH organizuje seminar/radionicu Kinesio Taping metode koji će voditi osobno dr. Kenzo Kase, utemeljitelj Kinesio Taping koncepta.

Dr. Kase je krenuo na viši nivo razumijevanja Kinesio Medical Taping-a (KMT.) Ovo je nadogradnja tapinga mišića i zglobova koji su temelj koncepta Elastičnog terapijskog taping-a. Ali KMT ide nekoliko koraka dalje kako bi utjecao na komplicirane i teške medicinske izazove kao što su bol nakon operacija, CRPS, problemi cirkulacije i fantomska bol. DR. Kase je u misiji predstavljanja ovog naprednijeg koncepta taping-a kliničarima.

U četrdeset i više godina od kad je razvijena tehnika elastičnog terapeutskog taping-a ili „Kinesio Taping metoda", materijali i tehnike su značajno napredovali. Na početku, Kinesio se smatrao tretmanom za mišiće i zglobove. Kroz eksperimentiranje, originalno istraživanje se moglo fokusirati na Hidro-kinetičku teoriju, uz naglasak na ponašanje tekućina u tijelu. Ova teorija je vodila do novih tehnika omogućavajući zdravi protok limfe, kapilara i drugih „hidro"elemenata unutar zdravog tijela. Teorija i praksa taping-a su se pomaknuli na limfotok i nadalje na fascijalni sistem tijela i njegove prilagodbe ili oporavak tijela. Uz stalno proširivanje različitosti stanja pacijenata i medicinskih situacija, mogućnosti Kinesio Taping metode nastavljaju ići naprijed.
Učimo Kinesio Medical Taping primjenu u medicinske i sportske svrhe. Iako su sportisti najprepoznatljiviji pacijenti Kinesio Taping metode više od 85% of Kinesio Taping aplikacija nisu sportske. Kinesio Taping ide puno dalje od potpore mišićima i intenzivnom pokretu. Trake imaju takve osobine koje omogućavaju jako širok spektar aplikacija u kojima su uspješne, kao što su ligamenti, zadebljanja, elastičnost.

Razlog zbog kojeg se Kinesio Medical Taping™ ne može odvojiti od postojećih Kinesio Tape proizvoda jest taj da su Kinesio proizvodi proizvedeni izričito za specifične fiziološke i neurološke učinke za svaku Kinesio Taping aplikaciju. Nije dovoljno sagledati samo preskriptivno gledište, nego je važno razumjeti određene temeljne principe: svaki simptom, svako stanje i svaki pacijent su jedinstveni. Samo kroz temeljitu procjenu, znanje koncepata fiziologije i tapinga, svjesnost kvaliteta same trake i, najvažnije, situacije svakog pacijenta, možemo postići optimalne rezultate.

Seminar/radionica Kinesio Medical Taping metode će se održati 23. 04. 2019. u hotelu Terme, Ilidža s početkom u 17:00.

Program seminara/radionice

17:00 – 17:10 Dr. Kase Video

17:10 – 17:20 Prezentacija dr. Koss

17:20 – 18:30 Prezentacija Dr. Kase

18:30 – 19:00 „Hands on" radionica, voditelj dr. Kase

Dr. Kenzo Kase će raditi KMT na pacijentima: s edemom nakon operativnog zahvata, cerebralnom paralizom (dijete) i neurološkim poremećajem.
Potrebno je da svi polaznici seminara/radionice obavezno ponesu makaze/škare za potrebe praktičnog dijela

Kotizacija za seminar/radionicu uključuje: prisustvo predavanjima i praktičnoj radionici, jednu Kinesio Taping traku i osvježenje nakon seminara/radionice.

Cijena kotizacije:
Članovi UFFBiH i UFTRS 50,00 KM
Nečlanovi 80,00 KM

Prijave na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 20. 04. 2019.

Uplatu kotizacije možete izvršiti na žiro račun UFFBiH 1610000081420065 - RAIFFEISEN BANK ili gotovinom na licu mjesta prije seminara/radionice.

Za sva pitanja možete se obratiti na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na 066 909 218.

Orginalni poziv možete preuzeti OVDJE!

 

Vaš UFFBiH