POZIV ZA IV MEĐUNARODNI KONGRES FIZIOTERAPEUTA BIH

POZIV
Za seminar/radionicu Kinesio Taping metode

KMT kratka objava

U suradnji s Inel d.o.o. Maglaj, UFFBiH organizuje seminar/radionicu Kinesio Taping metode koji će voditi osobno dr. Kenzo Kase, utemeljitelj Kinesio Taping koncepta.

Dr. Kase je krenuo na viši nivo razumijevanja Kinesio Medical Taping-a (KMT.) Ovo je nadogradnja tapinga mišića i zglobova koji su temelj koncepta Elastičnog terapijskog taping-a. Ali KMT ide nekoliko koraka dalje kako bi utjecao na komplicirane i teške medicinske izazove kao što su bol nakon operacija, CRPS, problemi cirkulacije i fantomska bol. DR. Kase je u misiji predstavljanja ovog naprednijeg koncepta taping-a kliničarima.

U četrdeset i više godina od kad je razvijena tehnika elastičnog terapeutskog taping-a ili „Kinesio Taping metoda", materijali i tehnike su značajno napredovali. Na početku, Kinesio se smatrao tretmanom za mišiće i zglobove. Kroz eksperimentiranje, originalno istraživanje se moglo fokusirati na Hidro-kinetičku teoriju, uz naglasak na ponašanje tekućina u tijelu. Ova teorija je vodila do novih tehnika omogućavajući zdravi protok limfe, kapilara i drugih „hidro"elemenata unutar zdravog tijela. Teorija i praksa taping-a su se pomaknuli na limfotok i nadalje na fascijalni sistem tijela i njegove prilagodbe ili oporavak tijela. Uz stalno proširivanje različitosti stanja pacijenata i medicinskih situacija, mogućnosti Kinesio Taping metode nastavljaju ići naprijed.
Učimo Kinesio Medical Taping primjenu u medicinske i sportske svrhe. Iako su sportisti najprepoznatljiviji pacijenti Kinesio Taping metode više od 85% of Kinesio Taping aplikacija nisu sportske. Kinesio Taping ide puno dalje od potpore mišićima i intenzivnom pokretu. Trake imaju takve osobine koje omogućavaju jako širok spektar aplikacija u kojima su uspješne, kao što su ligamenti, zadebljanja, elastičnost.

Razlog zbog kojeg se Kinesio Medical Taping™ ne može odvojiti od postojećih Kinesio Tape proizvoda jest taj da su Kinesio proizvodi proizvedeni izričito za specifične fiziološke i neurološke učinke za svaku Kinesio Taping aplikaciju. Nije dovoljno sagledati samo preskriptivno gledište, nego je važno razumjeti određene temeljne principe: svaki simptom, svako stanje i svaki pacijent su jedinstveni. Samo kroz temeljitu procjenu, znanje koncepata fiziologije i tapinga, svjesnost kvaliteta same trake i, najvažnije, situacije svakog pacijenta, možemo postići optimalne rezultate.

Seminar/radionica Kinesio Medical Taping metode će se održati 23. 04. 2019. u hotelu Terme, Ilidža s početkom u 17:00.

Program seminara/radionice

17:00 – 17:10 Dr. Kase Video

17:10 – 17:20 Prezentacija dr. Koss

17:20 – 18:30 Prezentacija Dr. Kase

18:30 – 19:00 „Hands on" radionica, voditelj dr. Kase

Dr. Kenzo Kase će raditi KMT na pacijentima: s edemom nakon operativnog zahvata, cerebralnom paralizom (dijete) i neurološkim poremećajem.
Potrebno je da svi polaznici seminara/radionice obavezno ponesu makaze/škare za potrebe praktičnog dijela

Kotizacija za seminar/radionicu uključuje: prisustvo predavanjima i praktičnoj radionici, jednu Kinesio Taping traku i osvježenje nakon seminara/radionice.

Cijena kotizacije:
Članovi UFFBiH i UFTRS 50,00 KM
Nečlanovi 80,00 KM

Prijave na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 20. 04. 2019.

Uplatu kotizacije možete izvršiti na žiro račun UFFBiH 1610000081420065 - RAIFFEISEN BANK ili gotovinom na licu mjesta prije seminara/radionice.

Za sva pitanja možete se obratiti na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na 066 909 218.

Orginalni poziv možete preuzeti OVDJE!

 

Vaš UFFBiH

Pretraga

Member of WCPT

WCPT LOGO proz

PT moves

PT experts

WCPT

WCPT LOGO proz

Pitajte nas

pitajte

Objave

Fizioterapeuti u ratu2

Adresa: Ćamila Avdića 31,

71000 Sarajevo,

Bosna i Hercegovina,

e-mail: ufubih2018@outlook.com

tel. + 387 (0) 66 90 92 18

ID BROJ: 4201080880006

small logo