Završen je 5. međunarodni kongres fizioterapeuta Bosne i Hercegovine, koji je od 19. do 21. maja u Hotelu Mellain u Tuzli okupio oko 200 učesnika i gostiju iz zemlje i inostranstva.

Kongres su organizovali Udruženje/udruga za fizioterapiju FBiH i Udruženje fizioterapeuta u BiH, a moto skupa bio je „Fizioterapija, to smo mi“.

Kongres je otvorila Carmen Suarez, prva dopredsjednica Evropskog regiona Svjetske fizioterapije (ER WPT) koja je uputila čestitke za odličnu organizaciju skupa te doprinos afirmaciji i razvoju fizioterapeutske struke.

Predavanja i radionice održali su eminentni stručnjaci iz područja fizioterapije Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Nizozemske i Španije, a među pozvanim predavačima bio je i hrvatski ljekar i naučnik svjetskog glasa Dragan Primorac.

Održano je devet radionica, prezentirano 19 naučnih radova, a učesnici, među kojima su bili i brojni studenti, mogli su pratiti 17 pozvanih, sponzorisanih i ostalih predavanja. Svi radovi obuhvaćeni su u zborniku koji će uskoro biti dostupan za preuzimanje na našoj stranici.

Kongres je organiziran pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona te podršku sponzora i prijatelja: Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Komore zdravstvenih tehničara svih profila Federacije BiH, Udruženja poslodavaca grada Tuzla, Komore zdravstvenih tehničara Tuzlanskog kantona, Turističke zajednice grada Tuzla te kompanija DITA 1977 Industrija deterdženata Tuzla, BH Telecom, Wörwag Pharma, Italgroup Sarajevo, INPROZ Group Tuzla, Ark medicina & wellness, Panta rei centar Tuzla, Sono Medical Sarajevo, Tuzla-Farm Tuzla, Nobel Corporation Mostar, Farmavita Sarajevo, Oktal Pharma, Poliklinika Osteomedic Lukavac, Oskar Pharma, Kopex, Em-Oniks Lukavac, Inel BH Maglaj, DELING Tuzla, Medas Banjaluka, Beemed Tuzla i Amoena BH Sarajevo.

Udruženje/udruga za fizioterapiju FBiH i Udruženje fizioterapeuta u BiH zahvaljuju se pokroviteljima i sponzorima, kao i svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji našeg 5. kongresa, a posebna zahvala ide fizioterapeutima, redovnim članovima našeg udruženja, bez kojih ne bi bilo ni naše organizacije niti ovakvih skupova.

Ovo je način da našim članovima približimo novosti iz oblasti fizioterapije i da naša struka napreduje u korak sa vremenom i svjetskim trendovima.

Dio atmosfere sa Kongresa pogledajte u fotogaleriji na stranici UFFBiH.

Vaš UFuBiH

PROMO

Generalna zadnja

PROMO

Pretraga

WCPT

WCPT LOGO proz

Member of WCPT

WCPT LOGO proz

PT moves

PT experts

Pitajte nas

pitajte

Objave

Fizioterapeuti u ratu2

Adresa: Ćamila Avdića 31,

71000 Sarajevo,

Bosna i Hercegovina,

e-mail: ufubih2018@outlook.com

tel. + 387 (0) 66 90 92 18

ID BROJ: 4201080880006

small logo