Ponosni smo na naš 5. međunarodni kongres fizioterapeuta Bosne i Hercegovine, jer smo uspjeli da na jednom mjestu okupimo respektabilna imena iz svijeta fizioterapije.

Naš kongres je bio poseban, jer je učesnicima na raspolaganju bio čitav jedan multidisciplinarni tim koji je podijelio teoretska i praktična znanja korisna za dalji rad ili nastavak obrazovanja, budući da je među učesnicima bio i veliki broj studenata.

Stručnjaci iz oblasti ortopedije, vertebrolozi, radiolozi, dječiji ortopedi, fizijatri, fizioterapeuti,… održali su niz izrazito zanimljivih i korisnih predavanja, dok su eminentni praktikanti održali izuzetno posjećene radionice.

Tako smo dobili spoj teorije i prakse, kao najbolju moguću kombinaciju, jer predavanja učesnicima donose nova teoretska znanja, a kroz radionice se upoznaju s novim mogućnostima i tehnikama, koje kasnije mogu usvajati na tematskim edukacijama.

Kao posebno zanimljiva i zapažena, izdvojit ćemo predavanja/radionice prof.dr. Dragana Primorca iz Hrvatske, dr. Alouisa Gokelera iz Nizozemske (Povreda ACL-a – kako vratiti sportistu sigurno na teren), Juana Hose Bosca Gandia iz Španije (Lumbalne disk hernije – akutna faza liječenja), Olgice Dimitrov iz Makedonije (Fizioterapija kod pacijenata sa TAH), Alme Ćurtović i Karoline Župetić (Bobath koncept – pristup koji gleda unaprijed) te Tomislava Lauša iz Hrvatske (Rehabilitacija nakon ugradnje umjetnog meniska), Ljubice Krajišnik iz Srbije (Detekcija kliničkih promjena pomoću površinske topografije kod pacijenata sa idiopatskom skoliozom šestomjesečnog Schroth tretmana), Blaže Arsova iz Sjeverne Makedonije (Respiratorna fizioterapija), Adnana Kojića iz Crne Gore (Uvod u HVLA manipulacije) te domaćih stručnjaka dr. Damira Čamdžića (Degenerativne promjene kičme), Momirke Milaković (Primjena protokola rane klinočke rehabilitacije kardiohirurških pacijenata) i Dženite Pinjo (Longitudinalni transverzalni mijelitis povezan sa post SARS-CoV-2 inflamatornim procesima).

Stoga, sa zadovoljstvom možemo zaključiti da je 5. međunarodni kongres fizioterapeuta Bosne i Hercegovine potpuno ispunio očekivanja i organizatora i učesnika.

Galeriju fotografija pogledajte na web stranici UFFBiH.

Vaš UFuBiH

PROMO

Generalna zadnja

PROMO

Pretraga

WCPT

WCPT LOGO proz

Member of WCPT

WCPT LOGO proz

PT moves

PT experts

Pitajte nas

pitajte

Objave

Fizioterapeuti u ratu2

Adresa: Ćamila Avdića 31,

71000 Sarajevo,

Bosna i Hercegovina,

e-mail: ufubih2018@outlook.com

tel. + 387 (0) 66 90 92 18

ID BROJ: 4201080880006

small logo